onsdag den 26. september 2012

Samlet analyse af de 2 billeder


Samlet analyse af billeder
Billede 1:
Billedet af klovnen, der overrækker den røde jakke, voksenlivet, til Harry.

Perspektiv.
Vi mener, billedet er malet i normalperspektiv, hvilket passer meget godt til handlingen i billedet. Harry for overrakt jakken, som symboliserer at han nu er trådt ind i de voksnes rækker, og dermed er på lige fod med klovnen, som jo forestiller en voksen. Hvis man for eksempel havde valgt, at male ’overrækkelsen’ fra Harrys synsvinkel ville det have haft en helt anden virkning. Nøglen i Harrys hånd kan også være med til at tydeliggøre, at Harry nu er voksen.

Farver:
I billedet er der brugt mange farver, hvis man sætter sig ned og kigger godt efter. Der er primært brugt brun, rød og blå, og så er der en masse forskellige nuancer.
Før drengen får jakken af klovnen, har han blåt tøj på. Jakken han får udleveret er helt rød, og rød og blå er primære farver. Den lyse røde farve der er brugt og den lyse blå er komplimentære farver. Dette gør, at den røde jakke træder meget i karakter, når drengen får den på. Disse to farver er brugt, for at klargøre forskelligheden mellem barn og voksen.
Hele baggrunden er malet brun, og den brune og den røde farve ligger tæt op af hinanden i farvecirklen. Dette gør, at man ligger meget mærke til den blå farve, der er benyttet.
Klovnens bukser er malet hvide med mørke striber. At klovnens bukser er lyse gør, at der kommer balance i billedet. Hvis intet lyst der var i venstre side, ville billedet tippe, da billedet er forholdsvis lyst i højre side.

Komposition:

Forgrund: Harry har fået jakken på, og er på vej ud af billedet. Der går en diagonal fra hans fødder, da han endnu ikke har fået jakken på, som fortsætter ud i læseretningen, og kan symbolisere, at han nu er klar til at komme ud i livet.

Mellemgrund: Her rækker klovnen jakken til Harry, og her er også de skygger, som er utydelige.

Baggrund: Den brune farve.
I billedet er der trekantskomposition, som er med til at gøre billedet harmonisk.

Teksten fortæller en smule mere end billedet, men de ting teksten indeholder, som billedet ikke gør, har mindre værdi for betydning af bogen.

Billede 2:
Billedet af de visne blomster og hejren, der står på dem, i andet sidste opslag.

Farver og fortolkning:
Dette billede er malet med en masse forskellige nuancer af orange. Måden billedet er malet på virker meget dragende, bl.a. pga. dybden. Farven orange kan symbolisere vital kraft (vital; livsvigtig) eller handling, hvilket vi helt klart vil mene er gældende her, da børnene nu skal til at handle og træffe livsvigtige valg. De orange, glødende farver kan forbindes med en solopgang, hvilket betyder starten på en ny dag, eller generelt starten på noget nyt – i eksemplet her, børnenes nye start på livet.
Som tidligere fortalt, er hejren et symbol på genfødsel og morgensolen, som fører tilbage til valget af baggrundsfarver. De overlevende børn er nu født på ny som voksen, og skal til at klare sig selv, og tage ansvar.
Blomsterne på første opslag er farverige, hvorimod blomsterne på dette billede er visne. Barmdommen er nu ”død” for børnene, ligesom blomsterne har mistet livet.

Komposition:

Forgrund: Her ser vi de visnede blomster. Grunden til at blomsterne er sat i forgrunden, er fordi der skal fokuseres på dem. Det har en vigtig betydning for bogen og handlingen, at de er det første vi ser. Vi skal tolke på dem og sammenligne dem med blomsterne fra første opslag.

Mellemgrund: Hejren er i mellemgrunden. Den er også vigtig for handlingen.

Baggrund: Den orange himmel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar